“Egészséges Sport- Sport Egészségesen” program

2018. 05.25 – én került megrendezésre az „Egészséges Sport – Sport Egészségesen” programunk, melyen alsó tagozatos diákjaink vettek részt. Napközis tanulóink, a Kis Iskola udvarán gyülekeztek, ahol nagy érdeklődéssel és kíváncsian várták, hogy mi is lesz a feladatuk.
A rövid ismertetés alatt izgatottan fürkészték a falra kihelyezett „állomás” feliratokat. Ujjongva fogadták, az osztályonként kiosztott állomáskártyákat, amellyel az Iskola egész területét birtokba vehették.
Különböző helyszíneken – különböző mozgásos feladatok vártak rájuk. Nagy sikert aratott az, „Egészségasztal”, a „Japán foci” és az „Akadálypálya” is. Fáradságuk töretlen volt, így, nem adták fel a küzdelmet a „Talicskázás”, az „Add tovább a labdát” és a „Célba dobás” nevű állomásokon sem.
Programunkat „Sziesztával”, hűsítő limonádéval, valamint a szabadban kiosztott uzsonna elfogyasztásával zártuk. A füves területen minden kis diáknak jól esett, a magukkal hozott plédeken a pihenés, így fáradtan, ugyanakkor elégedetten hagyták el a Kis Iskola területét a gyerekek.
Célunk megvalósult: egészségünk megőrzéséért, sportoltunk, mozogtunk. Mindezt jó kedvvel, vidáman, örömmel, felszabadultan, és egészségesen tették. A nagy sikerre való tekintettel, bízom benne, hogy jövőre is megvalósulhat az „Egészséges Sport – Sport Egészségesen” elnevezésű programunk.

Tutorné Nagy Márta napközis nevelő