Grafika és festészet tanszak

A tanév igen mozgalmasan telik grafika és festészet tanszakos hallgatóink számára.

A szokásoknak megfelelően a szeptemberi tanévkezdést követően gőzerővel folyik a munka. Különböző új technikákkal, alkotó módszerekkel ismerkednek meg tanulóink, s nem felejtkezünk el az ünnepeinkről sem. A hagyományokat követve jeles ünnepeinkre: karácsonyra, húsvétra, és anyák napjára  szorgos kis kezecskék, „ünnepi foglalkozásainkon”, egyedi ajándéktárgyakat készítettek szeretteiknek. Az ünnepekre való megemlékezés igazi közösségi élményt ad a gyermekeknek.  Jó látni a ragyogó tekintetű boldogan alkotó gyerekeinket!

Tanszakunkon rendkívül fontosnak tartjuk tanulóink személyiségének fejlődését, azt, hogy mindenki lehetőséget kapjon értékei felszínre hozására, arra hogy a világot egy tágabb perspektívából szemlélhesse. Nagyon fontosnak tartjuk a pályázatokon való részvételt, hiszen a gyerekekben ott az egészséges versenyszellem, szeretik megméretni magukat. Folyamatosan pályázunk, és persze többször nyerünk is.

A grafikás hétköznapokból nem hiányozhat a játék, a vidámság. Az óráink rendkívül barátságos légkörben zajlanak, az alkotás mellett mindig megengedett egy kis móka és kacagás is.

Szeretettel várjuk a következő tanévben is azokat a gyerekeket, akik szívesen kipróbálnák magukat a grafika és festészet tanszak színes világában.

Kovács Szilvia Brigitta
grafika tanár