A mi kis karácsonyi várakozásunk

  Iskolánk napközis csoportjaiban december 16-án, pénteken az adventi várakozás idején, közös készülődésre került sor. A kellemes péntek délutáni együttlét keretében gyertyás díszeket, kopogtatókat, apró tárgyakat készítettek a gyerekek.

  Az advent a karácsonyra való felkészülés, a várakozás, és a reménység ideje. Az ünnep jelentéséről, az első karácsonyról, „a kis Jézuska születéséről” beszélgettünk a kicsikkel. Ahogy készültek a kis apróságok, úgy nőtt a vágyakozás is a szívekben.

 Az általuk alkotott, ünnepi hangulatot idéző díszekkel ékesítették fel aztán az osztálytermeiket, illetve a kis meglepetéseket ajándékként, nagy örömmel vitték haza a „fa alá” szeretteik számára.

  Az év legszebb ünnepe a karácsony, amelyet kicsi-nagy, idős-fiatal egyformán vár.

  Az alsó tagozatos tanulóinkkal december 14-én, szerdán a községi művelődési házban gyűltünk össze, ahol közös énekléssel, versekkel készítettük fel a lelkünket az ünnepre. A gyerekek nagyon lelkesen és szépen énekeltek, meghitt pillanatot szerezve ezzel egymásnak és nekünk is. Elhangzott Makó János 4.a osztályos tanuló előadásában Ady Endre: Karácsonyi rege című verse, majd Nemes Péter 1.a osztályosunk mondott verset. A segítő pedagógus Kiss Éva tanárnő volt. Miközben meggyújtottuk a gyertyákat és a csillagszórókat és már égtek az ünnep fényei, együtt énekeltük Dobrády Ákos dalának refrénjét:

„Fehér karácsony úgy vártunk rég.
Ma gyertyát gyújtunk a szeretet ünnepén.
Fehér karácsony, száz csillag ég.
Bárhol a földön e dallam elkísér, minket elkísér.”

  A meghitt hangulat mellett a vidámság sem hiányzott az év utolsó iskolai délutánjából. Pákozdi Evelin tanárnő vezetésével mazsorettesek mutattak be egy kis zenés műsort.

Bízunk benne, hogy jövőre is együtt állhatunk a karácsonyfa alatt, örülhetünk egymásnak és énekelhetjük az ünnepi dallamokat.

Szigetváry Balázs Gergelyné