Hunyadi-nap

 

Iskolánk hagyományaihoz híven idén is megrendezte a Hunyadi-napot. Alsó és felső tagozatos pedagógusaink színes programokkal várták diákjainkat ezen a napon. Munkaközösség-vezetőink a következő gondolatokat osztották meg velünk:

Pásztorné Pálfi Judit:

Az idén április 21-én rendeztük meg  iskolánk névadójára emlékezve a Hunyadi-napot. Az alsó tagozaton számos helyszínen változatos, színes programok várták a gyerekeket. Az elsősök és másodikosok egymást váltva, míg a harmadikosok és negyedikesek ugyanígy forgószínpad szerűen vettek részt az egyes állomáshelyeken. Volt kézműveskedés, ahol elkészítettük Mátyás király koronáját és a Hunyadiak címerét. Interaktív módon megismerték a gyerekek a Hunyadi család történetét, tanultak reneszánsz korabeli dalt hozzá illő tánccal és az udvaron kipróbálhatták ügyességüket az akadálypályán is. A nagyobbak fejtörőket oldottak meg, sportversenyen vettek részt,  kipróbálhatták kreativitásukat a puzzle játékokban és modern “flash mob” táncot tanultak. Ezt követően valamennyien ellátogattunk a mikepércsi templomba. Itt Makó Balázsné Éva, lelkészasszony várt bennünket rövid templom-bemutatással és izgalmas kvízjátékkal. Nagyon tartalmas és változatos napot tudhatunk magunk mögött, ahol amellett, hogy a gyerekek igazán jól érezték magukat játszva tanultak sok új dolgot. 

Szabó Julianna:

A felső tagozat is méltón megemlékezett a törökverő Hunyadi múltjáról és érdemeiről. Tanulóink osztálykeretben járták végig és teljesítették a hét állomás feladatait: internetes kereséséi feladatokkal bővítették a Hunyadiakkal kapcsolatos ismereteiket. Az izgalmas fejtörők és rejtvények mellett Hunyadi Mátyás életéről szóló megannyi érdekes kérdéssel találkoztak, kóstolás és szaglás alapján felismerték és megnevezték azokat a zöldségeket és fűszereket, amelyeket még a Hunyadiak nem ismertek. A reneszánsz korának illusztrációiból felismerték a kor hírességeit, hangszereit és táncoltak is, mindemellett lakóhelyük, Mikepércs értékeiről szóló totót töltöttek ki. A mozgás örömét ezen a napon is a sport játéka adta, kreativitásukat pedig pajzsok rajzolásával bizonyították. Menetleveleikből, az állomásokon összegyűjtött jutalomszívekből és az elkészített rajzaikból kiállítás nyílt a program végén. Tanulóink igazán jó hangulatban, lelkesen töltötték el e napot!

Feketéné Györfi Erika
intézményvezető-helyettes