Néptáncosaink sikere Hajdúböszörményben

 

A Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes Baráti Körének Egyesülete 2018. március 16-án (pénteken) 8. alkalommal rendezte meg a Hajdúböszörményi Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált. Iskolánk néptánc tanszakra járó tanulói csupán az első fesztiválon nem vettek részt, azóta minden évben megmérettetnek a háromtagú zsűri előtt. Büszkén elmondhatjuk, a gyerekek között van olyan táncos diákunk, aki mind a hét alkalommal képviselte iskolánkat ezen a nevezetes rendezvényen.
Az egész napos fárasztó, de élményekkel teli program során ebben az évben 57 produkciót láthattak a nézők, több száz gyermek részvételével. Zárásként minden csoport minősítésben részesült a fesztiválon előadott tánckoreográfiáért. Az idei rendezvényen két csoportunk vett részt. Az alsó és felső tagozatosokból álló Csillagocskák csoport a Hunyadi-bálon már látott Dél-alföldi játékot és táncot mutatott be, a felső tagozatosokból álló Csillagfürt csoport – a szülők nagy meglepetésére és örömére – egy idáig még nem látott új táncanyaggal készült a rendezvényre: Tirpák táncot adtak elő a zsűrinek és a közönségnek.

Mind a két csoport EZÜST MINŐSÍTÉST kapott felejthetetlen táncáért. A nagyok csoportjában ebben az évben 4 merőben új táncanyag tanulása folyik egyszerre, így ez az eredmény még inkább dicséretre méltó.

Gratulálunk a gyerekeknek a nagyon szép eredményért, Török Gergely néptánc pedagógusnak a felkészítő munkáért, valamint a fesztiválon kapott PEDAGÓGUSNAK JÁRÓ KÜLÖNDÍJÉRT!

Köszönjük, hogy a gyerekek és Gergő bácsi, áldozatos munkájukkal minden évben méltón képviselik iskolánkat eme neves megmérettetésen, és köszönjük, hogy osztozhatunk a lelkesedésükben és abban a csodás, összetartó közösségben, melyet kialakítottak az évek alatt!

A verseny nem valósulhatott volna meg Mikepércs Község Önkormányzatának anyagi támogatása nélkül. Köszönjük!

Tengyelné Gábor Viola