Ballagás 2020

Elérkezett a várva várt nap, 2020. június 20.-a, amikor a ballagó nyolcadikosok a kialakult helyzet ellenére, búcsút vehettek iskolájuktól, a szülők, rokonok, ismerősök pedig online nézhették az élő közvetítést.  A tavaszi hónapokban, amikor otthoni munkára kényszerültünk a vírus miatt, kicsit elkeseredtünk, hogy nem lesz ballagás és nem tudjuk majd méltóan lezárni a nyolc csodás év munkáját. Aggódtunk, hogy nem tudunk úgy elbúcsúzni, mint korábban diáktársaink. A lehetőségekhez mérten, közös összefogással megszerveztük ezt az emlékezetes pillanatot, amely egy fontos esemény a diákok életében. A ballagással lezárul egy korszak a tanulók életében és tovább lépnek, tanulmányaikat középiskolában folytatják, mint ahogy teszik azt a mi diákjaink is.  Aznap, amikor összegyűltünk a gyönyörűen feldíszített iskola épületében, az osztályteremben- köszönet ezért a hetedik osztályos tanulóknak, szüleiknek, osztályfőnöküknek- kettős érzés öntötte el szívünket. Az egyik szemünk sírt, hogy már vége, a másik szemünk örült, hogy felvettek a középiskolába. Nehéz, de ugyanakkor felemelő pillanatok ezek. Új élet, új közösség, új dolgok várnak a végzős diákokra.

A ballagás előtt a 8. osztályos tanulók átvehették bizonyítványukat, valamint elbúcsúztunk egymástól. Izgatottan vártuk a ballagó zenék felcsendülését, amikor utoljára ballagtunk ki együtt az osztályteremből. A „Ballag már a vén diák” című dalt énekelve léptük át a tornaterem küszöbét, a virágokkal feldíszített kaput. A Himnusz eléneklése után a ballagó diákjaink szebbnél szebb versekkel, idézetekkel búcsúztak. Köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek, diáktársaiknak. A nyolcadikosok nevében Kapdos Flóra mondta el megható búcsúbeszédét. Igazgatónő a búcsú szövege után szólította a kiérdemelt munkájukért jutalomban részesülő ballagó diákokat, akik átvették az oklevelet és a jutalomkönyvüket. A díjazottak a következők voltak:

Tóth Fanni – Tankerületi Igazgatói elismerés kimagasló teljesítményéért

Danisovszky Ákos és Kapdos Flóra – jó tanulmányi eredményéért

Kelemen Panna, Nagy Márk, szilágyi Cintia, Tóth Péter, Ujlakán Demeter – példamutató szorgalmáért

Gyöngyösi Emese Erzsébet, Szabó Nikolett Lili – kiemelkedő közösségi munkájáért

Kapdos Flóra, Kelemen Panna, Tószegi Tamás – kiemelkedő művészeti iskolai teljesítményéért

Köszönet a szülők aktív munkájának, a közösséget több éven át segítő tevékenységüknek. Az oklevélben részesülő szülők: Kapdosné Toka Krisztina, Kelemenné Hortobágyi Ilona, Nagy Lajosné, Tóthné Bereczki Csilla és Bethlen Margit.

A díjazás után a hetedikesek nevében Lovász Nóra 7. a osztályos tanuló  búcsúzott a ballagó nyolcadikosoktól. Végezetül a nyolcadikosok osztályfőnöküktől búcsúztak, megköszönve áldozatos munkáját, majd lufival a kezünkben kivonultunk a tornateremből az udvarra, ahol egyszerre elröpítettük a kék, fehér lufikat.

Hiányozni fognak jövőre az elballagó diákok, de az emlékeket szívünkben őrizzük. Kívánunk nekik sok sikert a jövőben a céljaik eléréséhez!

 „Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat és tett
Tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád”
/Vörösmarty Mihály/

Kajatinné Csikai Krisztina (osztályfőnök)