Évzáró a művészeti iskolában

Iskolánk néptáncos és grafika tanszakos tanulóinak évzárójára 2017. június 06-án került sor. Ezen a délutánon a Wass Albert Művelődési Ház hamar megtelt a „művészetis” gyerekekkel, valamint az izgatott hozzátartozókkal, ismerősökkel, barátokkal.
A néptánc tanszakon tanuló gyerekek az évzáró alkalmából előadhatták az egész évben tanult koreográfiákat, megmutathatták azokat a táncokat, melyekkel a különböző versenyeken, rendezvényeken részt vettek az elmúlt tanévben.
A Csillagocskák (2., 3. és 4. osztályos tanulók) és a Csillagfürt (5., 6. és 7. osztályos tanulók) csoport a Hajdúböszörményben májusban megrendezett Gyermek- és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon ezüst minősítéseket értek el táncaikkal.
A délután különlegessége, hogy a Csillagfürt és Csillagocskák csoport önmagában, vagy esetleg összeállva, 3 táncot is bemutatott a büszke hozzátartozóknak. Legnagyobb örömöt a régóta várt Mikepércsi Csárdás okozta, de természetesen a Bagi és a Rábaközi táncok is fantasztikus élményt nyújtottak nekünk, szülőknek. Persze a legkisebbek, a Csengettyű csoport is bemutatta, hogy milyen sokat tanult már az első „munkás” évében.
A táncok között a legbátrabbak – akik a III. Béres András Szóló Néptáncversenyen is megmutatták tehetségüket -, szólóban vagy párban is kiálltak a közönség elé.
A grafika tanszakon tanuló gyerekek egész évben készített munkáiból kiállítás készült, mely az egész rendezvény ideje alatt megtekinthető volt. A tanulók munkáit az általános iskolai évzáró alkalmából újra kiállítjuk, így a remekművek az általános iskolában is megtekinthetőek lesznek.
Köszönjük a gyerekeknek és felkészítőiknek, Szilvi néninek és Gergő bácsinak a sok munkát és a szép eredményeket!

Tengyelné Gábor Viola szülő