Gólyadélelőtt – Alsó tagozat

Gyermekzsivajjal teltek meg a Művelődési ház tantermei augusztus 24-én. Ezen a forró napon a leendő első osztályosok érkeztek gólyadélelőttre, ki vidáman, ki félénken, ki érdeklődve, ki megszeppenve, ki szégyellősen. Mi tanítók is izgatottan vártuk a találkozást. A padokon ott sorakoztak az első osztályos tankönyvek, amit érdeklődve vettek kezükbe a gyerekek és közösen pakoltuk be a szép új táskáikba.

Az elmúlt tanév során már többen részt vettek az Iskola által szervezett ovisuli programsorozatunkon és a leendő tanító nénik is látogatást tettek a végzős óvodai csoportokban. Így nem voltunk egymás számára teljesen „idegenek”, az ismerkedés is könnyebben ment. Hamar oldódott a hangulat. Örömünkre szinte teljes létszámban megjelentek. Ismerkedés után kézműveskedtek, majd sok játékkal, vidámsággal és sok nevetéssel teli program várt rájuk.

Az idő olyan hamar elrepült, hogy a gyerekek észre sem vették, hogy több mint két órát töltöttek el pedagógusaikkal, leendő tanító nénijükkel. Remekül éreztük magunkat, igaz a végére kicsit elfáradtunk! A nap emlékére „Iskolás lettem” kártyával tértek haza a kisdiákok, amit ő maguk színeztek.

Reméljük, a tanévkezdés az ismerkedés után már zökkenőmentes lesz számukra!

Almásiné Szentjóbi Ildikó