Hello szakma!

Október 6.-án a nyolcadik évfolyam tanulói III. Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállításon vettek részt a Nagyerdei Stadionban, melynek legfontosabb célja, hogy segítse a továbbtanulók pályaválasztását, betekintést nyújtson Debrecen széles képzési kínálatába és felvázolja, hogy milyen sokszínű karrierút áll azok előtt, akik technikumban vagy szakképző iskolában tanulnak tovább. Tanulóink 30 oktatási intézmény képviselőivel, valamint piacvezető vállalatokkal, szervezetekkel is találkozhattak, mint pl. Krones, BMW, E.ON, Schaeffler…Ezáltal betekintést nyertek a különböző munkakörökbe, nyitott kérdéseikre válasz kaphattak.

Vonzóak voltak számukra az interaktív programok, megismerkedhettek a legmodernebb technikai eszközökkel, kipróbálhatták a 3D-nyomtatókat, a szimulátorokat. Tanulóink játékos feladatokat, keresztrejtvényeket oldottak meg, a helyes megoldásért számos ajándékot kaptak.

A mai nap nagyon hasznos volt, élményekkel gazdagon tértünk haza.

Bízunk benne hogy a program megvalósulásával segítettük diákjainkat a pályaválasztásban és abban, hogy reális jó döntést hozzanak.

Kívánunk sok sikert minden nyolcadikos diáknak!

Kísérő pedagógusok Kelemenné Hortobágyi Ilona és Kajatinné Csikai Krisztina osztályfőnökök voltak.

Kajatinné Csikai Krisztina