Herkules

A Lázár Ervin program keretében 2021. november 17 -én a harmadik és az ötödik osztályos diákjainkkal Hajdúböszörménybe látogattunk el. Mivel az autópályán mentünk, így lehetőségünk volt az eladás előtt egy rövid kis sétára is ennek a kisvárosnak a csodálatos főterén.

Herkules – a kezdetek című mesejáték ősbemutatóját tekintettük meg a Csokonai Színház előadásában.

A történet a mitológiai időkben játszódik. A tizenhárom éves Herkules nem érzi jól magát falujában, ahol a közösség nyomorog. Úgy gondolja, többre hivatott, az istenek között a helye. Elindul otthonról, hogy megmutassa a világnak és az olümposziaknak, hogy mire képes. A történetet a kamasz Herkules útján keresztül mutatja be a darab. A mitológiai történet megértését segítette, hogy a mai korban játszódott. A mai modern nyelvezet, a díszlet, a jelmezek és a modern zenei világ közelebb hozta a történetet a gyerekhez. A darab mondanivalóját is jól szemléltette az előadás, az egyéni vágyak és a közösséghez való tartozás között lévő ellentétet.

Színvonalas XXI. századi színházi előadásban volt részünk. Nagyon élvezték a bemutatót, különösen tetszettek nekik a rap zenei betétek, melyet közösen énekeltek az előadókkal.

Köszönjük ezt a fantasztikus színházi élményt!

Almásiné Szentjóbi Ildikó