„Kortárs olvasnivalót az iskolai könyvtárakba!” -Várjuk jelentkezését!

Iskolai könyvtárunkkal részt vettünk az Eszterházy Károly Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE OFI), valamint az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM)és a Magyar Olvasástársaság „Kortárs olvasnivalót az iskolai könyvtárakba!” címmel hirdetett állománygyarapítási és olvasásfejlesztési pályázatán.

A pályázatot kiíró két intézmény 30+5 könyvcsomagot sorsolt ki azon iskolai könyvtárak között, akik fontosnak tartják az értő olvasás és a kortárs gyermek-és ifjúsági irodalom olvasásának népszerűsítését. A pályázat keretében a Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is kisorsolásra került.

A pályázat céljai:
• A kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom olvasásának népszerűsítése
• Felhívni a figyelmet az élményszerző olvasás fontosságára
• Az iskolai könyvtárak funkcióinak megerősítése. Felhívni a figyelmet arra, mekkora előny az, ha az iskolában van könyvtár
• Figyelemfelhívás arra, hogy nagy állománygyarapítási hiány van ma a magyar iskolai könyvtárakban
• Megmutatni, hogy kellő állománnyal, hozzáértő könyvtáros szakemberrel elérhető, hogy a gyerekek, fiatalok olvassanak
• A szakmai tudásmegosztás előmozdítása, jó ötletek, jó gyakorlatok terjesztése

A pályázattal kapcsolatban különböző olvasásnépszerűsítő feladatokat kell megvalósítanunk. Ehhez várjuk azon szülők, nagyszülők és gyerekek jelentkezését, akik szintén fontosnak tartják, és szívesen részt vállalnának ezekben az olvasásnépszerűsítő programokban. Írnunk kell könyvkritikákat, véleményeket, ajánlásokat az olvasott könyvekkel kapcsolatban, vetélkedőket, feladatlapokat állítunk össze, felolvasó klubot működtetünk, olvasásnépszerűsítő plakátokat, könyvillusztrációkat stb. készítünk.
Jelentkezni 2018.03.01-től személyesen lehet az Óvoda u 4 sz. alatt a könyvtárban „Olvass és alkoss” jeligével! Minden kedves jelentkezőt szeretettel várunk!

Kovácsné Diós Emese
könyvtáros