Megemlékezés 1848. március 15-ről

MIKOR? Még alsósként álltak a mostani hatodikosok színpadon, így most különösen  emlékezeteset szerettünk volna alkotni.

HOGYAN? Természetesen félénken, magukban nem bízva kezdték el a próbákat. Egyre inkább belejöttek az általuk kiválasztott szerepekbe, s büszkén álltak társaik elé.

MIÉRT? Mert a „48-as” hősök megérdemlik, hogy méltón emlékezzünk rájuk.

2024. március 13-án a bölcsődébe és az óvoda mindkét épületébe meghívást kaptunk. A kicsik ünneplőbe öltözve, kokárdákkal a mellkasukon vártak bennünket. Nagy izgalommal, még nagyobb fegyelemmel kísérték végig a rövid versrészletekkell, tánccal színesített megemlékezést. Az ovisok minden csoportja közösen szavalt nekünk, az előadás végén pedig ajándékokkal távoztunk.

14-én az alsósok 10 órától, a felsősök 11 órától ülhettek a képzeletbeli színpad elé a tornateremben, melynek dekorációját maguk a hatodikos diákok készítették.

A műsort néptánc betét színesítette, lányainkhoz 2 derék fiatalember csatlakozott: Kovács Gergő és Tószegi Ádám személyében.

A hangtechnikáért, képek vetítéséért Rácz Bendegúzt illeti hatalmas köszönet. Hálás vagyok kollégáimnak: Pálinkás Antalnénak, Czirják Erikának, Török Gergelynek, Hajdu Piroskának a műsor összeállításában és a próbák lebonyolításában, a tornaterem díszítésében nyújtott segítségért.

Szereplő gyerekek: 6.a osztályból: Bodnár Dominik, Csegezi Roland, Györösi Dávid, Karap Levente, Kerekes Liza, Miskolczi Erika, Parti Vivien, Tóth Kristóf, Tutor László, Varga Vivien, Vass Csenge,  Veselényi Viktória, Vigh Edit. A 6. b osztályból: Balogh Zsófi, Gulyás Gabriella, Lovász Vivien, Kelemen Sára, Hozdik Larina, Molnár Bálint, Regula Bence, Küzmös Szilárd

Kovácsné Bíró Annamária