Mikepércsi gyerekek Zánkán

2020. augusztus 15-én közel hatvan diákunkkal indultak útnak pedagógusaink, a Zánkai Erzsébet táborba. A hatórás vonatút után elfáradva érkeztek meg, de a tábor hangulata kárpótlást nyújtott mindenki számára.

A táborozás ideje alatt három kötelező programelemen, tudományos, digitális és prevenciós programokon vettek részt. A hetet vicces fizikai, kémiai kísérletekkel kezdték, majd a Balaton hűsítő vizében is megmártózhattak. Digitális lábnyomok című interaktív foglalkozás keretében megismerkedtek a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkájával, az internet, a gyerekek által legtöbbet használt alkalmazások veszélyeivel. Prevenciós jelleggel elsősegélynyújtással kapcsolatos ismereteinket is bővítették. Az időjárás nem mindig volt kegyes, ezért első körben elmaradt a beígért sárkányhajózás, de nem adták fel! Annamari néni ügyes szervezkedésének köszönhetően, minden adódó lehetőséget kihasználtak. A kötelező programok mellett jutott idő a Balatonon sétahajókázásra is. A hűvös időjárás miatt a fürdőzés helyett András bácsi szervezésével Balatonfüredre vonatoztak át az egyik délután.  Itt megnézték a Jókai emlékházat, majd a Tagore sétányon folytatták útjukat. Szabadon választható programokon is részt vettek. Táncházba mentek, színházi előadásokat is megnéztek. Csütörtökön este a záró ceremónián egy komolyzenei koncert után, az augusztus 20-ai ünnepre való tekintettel tűzijátékot rendeztek a szervezők.

Persze a rengeteg program mellett volt idő ismerkedni, barátokat szerezni is. Hamar eltelt ez pár nap, a gyerekek is, pedagógusok is szívesen maradtak volna még néhány napot, hiszen maradandó élménnyel gazdagodott mindenki, aki részese lehetett ennek a remek tábornak!

Kelemenné Hortobágyi Ilona