Rendhagyó megemlékezés

” Tartsátok tiszteletben e napot, melyen a nép szava először megszólalt.       Március 15-ike az, írjátok föl szíveitekbe és el ne felejtsétek! “

Jókai Mór

A “nagy magyar mesemondó”, regényíró, a márciusi ifjak egyike, Jókai Mór szavait szem előtt tartva mi is megemlékeztünk az egyik legszebb nemzeti ünnepünkről, március 15 – éről. Arról a szép tavaszi napról, melyen kezdetét vette az 1848 / 49 – es szabadságharc és mely azóta is nemzeti jelkép a számunkra; nemzetünk szabadságszeretetét és szabadság utáni vágyát fejezi ki.

A koronavírus megfékezésére hozott óvintézkedéseknek megfelelően intézményünk hatodik osztályos diákjainak rövid, de méltó megemlékezését az iskola tanulói online formában tekinthették meg. Szép szavalatokkal, a Nemzeti Dallal és Petőfi Sándor naplójából idézett részletekkel elevenítették fel a szereplők a jeles nap eseményeit.

Lelkesen, nagy izgalommal készültek a gyerekek az előadásra, hiszen a rendkívüli körülmények közepette sem feledkezhetünk meg megemlékezni az 1848/ 49-es forradalom és szabadságharc hőseire.

Kovács Judit