Tájékoztatás a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatban

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr levele alapján a következő tájékoztatással, kéréssel fordulok valamennyi érintetthez:

A kialakult koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedések, feladatok: Minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást le kell mondani a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi színházi program határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.

Mindannyiunk közös feladata a gyakori kézmosásra szoktatás, a zsebkendőhasználat és távolságtartás tudatosítása. Kérem a szülők, a diákok és a kollégák együttműködését. A már bármilyen betegségben szenvedő gyermekeket önmaguk legyengült immunrendszere miatt is kérem otthon tartani a teljes felépülés idejéig.

Kérem, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért folyamatos és nagyfokú odafigyelés szükséges mindenki részéről. A megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetik el. (Ezek levetítésre kerültek  diákjainknak.)

Intézményünkben az alábbi intézkedéseket hozta az iskolavezetés:

  1. A reggeli iskolába érkezéssel kapcsolatos intézkedések:
  • A szülő a gyermekét az iskola főbejáratáig kísérheti.
  • Kérünk minden diákot, hogy az intézménybe belépve használja a kézfertőtlenítőt.
  1. Napközben:
  • A tanulóknak az utolsó tanítási órájuk után véglegesen el kell hagyniuk az épületet.
  1. Távozás a napköziből:
  • A szülők a napközis tanulókat az épület előtt várják meg.
  • Amennyiben a tanuló 16.00 előtt távozik a napköziből, kérjük hogy a szülő az üzenőfüzetbe jelezze, melyik napon, melyik időpontban kíván távozni gyermeke az iskolából.

Fejérné Juhász Mónika
intézményvezető