Templomtúrán

Tananyaghoz kapcsolódó (erkölcstan, hittan, történelem, magyar, természetismeret tantárgyak) kirándulást szerveztünk október 25-én délutánra Debrecenbe.

A debreceni református nagytemplomban kezdtünk, ahol megcsodáltuk a templomteret, Kossuth székét, a Vizsolyi Biblia eredeti példányát, Rákóczi-harangot, a bibliatörténeti makettkiállítást, a padlásteret és a panorámajárdát. Lélegzetelállító kilátásban volt részünk, gyönyörködhettünk a városban az év -talán- utolsó napsütéses napján.

Ezután a Déri Múzeumot és az előtte lévő parkot látogattuk meg. A Főtéren folytattuk a „túrát”, ahol a páfrányfenyővel ismerkedhettek meg a gyerekek. A következő információval lettek gazdagabbak: a páfrányfenyő élő kövület. Már évmilliókkal ezelőtt is jelen volt a Földön, azóta minimális változás figyelhető meg rajta. Lombhullató, ősszel gyönyörű sárga. A hiroshimai atombombát is túlélte néhány példány. Veszélyeztetett növény.

Megtekintettük a Csokonai Színházat, majd utunkat a Szent Anna templom felé vettük. Egy rövid kis előadás után körbejártuk a templomot, s megállapítottuk, mennyivel díszesebb, mint a református.

Tartalmas délutánunkat egy vacsora zárta a McDonald’s-ban.

Legközelebbi kirándulásunk helyszíne még titok, de mindannyian nagyon várjuk.

6.a, 6.b és 7.b osztályok „vegyes” csapata és kísérő osztályfőnökeik:

 Kovácsné Bíró Annamária, Marinó Sándor, Szarvasné Joó Anikó