A tej élet, erő, egészség!

MENŐ MENZA Mikepércsen

A tej élet, erő, egészség!

A napközis munkaközösség projektnapjai közül, 2019. február 1- jén, pénteken, a tej és a tejtermékek kerültek középpontba, a „Menő menza” programsorozatunk keretében. Az egyes állomáshelyeken különböző érdekes, meglepő feladatok várták tanulóinkat.
Láthatták a tej útját asztalunkig, megismerkedhettek az ételpiramis titkaival, nyomon követhették a sajtkészítés fázisait – mindezt feladatlapok segítségével.
Színes power-point előadáson bővíthették tudásukat a tejről, különböző tartósítási eljárásokról és a közkedvelt piros-fehér csomagolású túródesszertről is derültek ki érdekességek.
A kézműves foglakozáson a kisebbek síkbáb bocit, a nagyobbak tarkabarka tehenet készíthettek.
Az újrahasznosítás jegyében tejtermékek csomagolóanyagaiból készültek a szarvasmarha fejek, és az iskolatejes műanyag poharak is új funkciót kaptak; bowling pálya készült belőlük.
Percek alatt játéktérré változott a tanterem és nagyon jó játékhelyzetek alakultak ki. Uzsonna idején nemcsak az édes túrókrém, hanem megannyi sajtféle (kemény, félkemény, lágy), túró, tejföl és kecsketej kóstolása zajlott és aratott nagy sikert tanulóink körében.
Nagyon örültünk, mi felnőttek is, hogy ilyen tartalmas délután részesei lehettünk.
Köszönjük a lehetőséget!

Kádárné Erdei Judit