Angol verseny Debrecenben

Nyolcadikos lányaink – Bánik Luca, Kovács Dorottya és Tóth Boglárka – egy igazi kihívásokkal teli vetélkedőn mérettették meg magukat április 10-én a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájában, a város két tannyelvű iskoláiban, illetve a nyelvet emelt szinten tanuló diákjaival szemben. Az idei tanévben kiírt feladat nem volt más, mint feldolgozni egy angolszász ünnepet, majd angol nyelven Power Point -ban készült prezentációt készíteni.
Az emlékezés napjára (Remembrance Day) esett a lányok választása és előadásukkal, illetve a témához kapcsolódó, saját kivitelezésű, kreatív alkotásaikkal méltán érdemelték ki a három tagú szakmai zsűri elismerő szavait. A dicséret nemcsak a prezentációjuknak szólt, de szövegének érthetősége, nyelvtani helyessége és a lányok szép kiejtése is kiemelkedő volt.
Miután a zsűri értékelte és pontozta az előadásokat quiz feladatokkal folytatódott a verseny. a két forduló végeztével az összesített pontszámokat tekintve a mikepércsi lányok az ötödik legjobbak lettek. Büszkék vagyunk rájuk! 

Kovács Judit