Gólyadélelőtt alsó tagozaton

2019. augusztus 27-én nagy nyüzsgés volt az aulában, gólyadélelőttre gyülekeztek a leendő első osztályosok. Izgatottan várták mi is fog történi ezen a délelőttön, mit is fogunk csinálni. Ki-ki vérmésékletének megfelelően, vidáman, félve, felpörögve, izgatotattan, megszeppeve álldogált.

Mi tanító nénik is izgatottan vártuk a találkozást, napok óta készültünk. Csinosítgattuk az osztálytermünket, hogy barátságos, hangulatos légkörű teremmel fogadjuk a gyerekeket. A foglalkozás programja változatos volt: ismerkedés egymással, az iskolával, titkos kódokkal, játékokkal. Kézműveskedésre is jutott időnk, mely során egeres könyvjelzőt készítettek nagy örömmel a gyerekek. A legnagyobb élményt mégis az iskola új „táblatévéje”/digitális táblája/ jelentette, amit mindenki kipróbálhatott. A korszerű érintőképernyős tábla – amit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ biztosított számunkra-, gyereknek, felnőttnek egyaránt nagyon tetszett. A mindennapi tanulást nagyban elősegíti. Cél a tanulók digitális eszközhasználatának erősítése. A mai világban elengedhetetlen a modern technikai eszközök biztos használata, ezért is örülünk, hogy nekünk elsősöknek jutott ez a lehetőség. 

Az idő olyan hamar elrepült, hogy a gyerekek észre sem vették, hogy több mint két órát töltöttek el pedagógusaikkal, leendő tanító nénijükkel. Remekül éreztük magunkat, igaz a végére kicsit elfáradtunk! A nap emlékére gólyadélelőttös karkötővel tértek haza a kisdiákok.

Reméljük a tanévkezdés ezután az ismerkedés után már felhőtlen lesz!

Almásiné Szentjóbi Ildikó