Hatodikosok a Fővárosi Nagycirkuszban

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának idén elindított Lázár Ervin Programja minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe, színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, s a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. A program a kultúrafogyasztóvá nevelést, a tanórai kereteken túlmutató információátadást is szolgálja.

A Fővárosi Nagycirkusz az ország összes hatodik osztályos általános iskolai diákját vendégül látja egy előadásra, a mi esetünkben ez egy csodákkal teli műsor a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese volt, mely mindannyiunk számára élvezetes és maradandó élménnyé vált.

2019. november 27-én különbusszal utaztunk Budapestre. A hamisítatlan karácsonyi hangulatról az először Magyarországra látogató, Észak-Szibériából, Jakutföldről érkező artistaművészek gondoskodtak egy különleges műsorban.

Jakutföldön, az örök fagy országában az ott élő jakut nép híven őrzi még a 13. századból, Közép-Ázsiából hozott sámánisztikus gyökereit és az abból táplálkozó gazdag mese-és mondavilágát. Az ártó szellemek sok gondot okoznak a halandóknak, de az emberiség bátor hősei végül győzedelmeskednek a sötétség lényei fölött.

Ezt a gazdag, izgalmas és jeges világot hozták el a Fővárosi Nagycirkusz manézsába a Jakutföld Gyémánt Cirkusza artistaművészei impozáns jelmezekbe bújva, tradicionális zenékkel és lenyűgöző cirkuszi produkciókkal fűszerezve. Izgalmas hintaszám, kelekótya bohócok, akrobatikus zsonglőrszám, gúlaszám, diabolo, talajakrobatika, rúddobó szám, kínai rúd szám, drótkötél egyensúlyozó szám, ugrókötél szám, látványos tömegjelenetek, romantikus levegőszám és megannyi varázslat tette csodálatossá a délelőttünket.

Köszönjük a lehetőséget!

Kovácsné Bíró Annamária