Hunyadi nap-DÖK nap

Alsó tagozat

2019. április 30-án tartottuk iskolánkban a már hagyományosan megrendezésre kerülő Hunyadi napot, és a DÖK napot Az idén először tartottuk ezen a napon az iskolai tanulmányi versenyeket is. Amíg az osztályonként 3 fős tanulókból álló csapatok matematika, irodalom és nyelvtan tantárgyakból mérték össze a tudásukat a többiek ügyességüket tették próbára a tornateremben berendezett akadálypályán. Újdonságként ezen a napon a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek is versenyezhettek egymással a fejlesztőpedagógus által meghirdetett erőpróbán. Ezt követően a tornateremben gyűltünk össze, ahol a Hunyadi bálon fellépő osztályok és iskolánk pedagógusai mutatták be táncos produkcióikat. A siker természetesen nem maradt el, vastaps kísérte valamennyi fellépőt. A délelőttöt a Hatholdas Pagonyban, Debrecenben folytattuk volna, amit sajnos a rossz idő miatt le kellett mondanunk. Ez sem szegte azonban kedvünket, mert játékos vetélkedőkkel, legózással, twisterezéssel, mesefilm vetítéssel, a közös játék örömével zártuk a délelőttünket.

Pásztorné Pálfi Judit

Felső tagozat

A nap indításaként az internet, a facebook, a drog veszélyeiről tartottak előadást a rendőrség munkatársai felső tanulóinknak. Rövid szünet után az alsó és a felső tagozat közös programja következett a tornateremben. A tízórai szünet után a diák önkormányzati tagokkal előzetesen megbeszélt állomásokon vártuk a gyerekeket. A tornateremben röplabdával, az informatika teremben Kahoot-tal, további állomásainkon furfangos kérdésekkel, zenefelismeréssel, Disney világával, kerékpáros ügyességi versennyel és rövid kisfilmekkel készültünk tanulóink számára. A nap keretében kerékpáros ügyességi versenyt is rendeztünk a felső tagozatosok részére. A nyolcadikat kivéve minden osztály 4-5 versenyzővel képviseltette magát.

A legügyesebbek (6 fő) mindössze egy hibát vétettek, közöttük az időeredmény döntötte el a sorrendet. A következő eredmény született:

  1. Ajtai József 7.a, II. Szemán Szabolcs 6.a, III. Kovács Lajos 6.a

Ebéd után a nap zárásaként közkívánatra tanár-diák meccseket szerveztünk. Az osztályok csapatai 4 percenként váltották egymást lelkes pedagógusaink ellen. Röplabdában és kosárlabdában mértük össze tudásunkat a szabályok mellőzésével. Igyekeztünk a programokat úgy összeállítani, hogy hasznosan és kellemesen töltsük el ezt a napot tanulóinkkal. , A Diákönkormányzat támogatásának jóvoltából – alsósok és felsősök egyaránt -, egy finom jégkrémmel fejeztük be ezt a vidám délelőttöt.

Kelemenné Hortobágyi Ilona