KRESZ – délután a napköziben

Első napközis projektnapunkra készülve, szeptember 25-én péntek reggel a gyerekek a közlekedési eszközeiket sorakoztatták fel az iskolában: rollert, kerékpárt, görkorcsolyát hoztak, és nagy izgalommal várták, mikor használhatják végre. 14 órától eljött a várva várt pillanat, a csoportok 15 perces időközönként, felváltva vették birtokukba az udvaron kialakított akadálypályát. A többiek pedig tantermi feladatokat teljesítettek.

Ki-ki a saját csoportjában az alábbi tevékenységek valamelyikein vett részt:

  • Közlekedj biztonságosan játékkal társasoztak, memória játékkal, puzzle kirakóval játszottak, melynek témája a közlekedés volt.
  • STOP! Közlekedj okosan! rajzfilmeket tekintettek meg, kézműveskedtek, feladatlapokat oldottak meg, színeztek, rejtvényt fejtettek, ami szintén a közlekedésről, a jelzőtáblákról szólt.
  • Beszélgettek a közlekedők felelősségtudatàról, a közlekedés veszélyeiről, mire kell odafigyelni, hogyan kell átkelni az úton. A közlekedési táblákról és jelentésükről.
  • Legnagyobb tetszést mégis az udvaron kialakított ügyességi pályán történő rollerezés és kerékpározás jelentette.

Nagyon jól érezte magát valamennyi kisdiákunk ezen a KRESZ – délutánon, ezért lesz még folytatása ennek a napnak. Az esemény a járványügyi készültség időszakában érvényben lévő szabályokat betartva került megrendezésre.

Gulyás Erzsébet
napközis mk.vezető