Mesemaraton Mikepércsen

 

2018. október 12-én, pénteken délután kapcsolódtak iskolánk lelkes tanulói és pedagógusai a Béres András-emlékév rendezvényéhez. A könyvtár adott helyet a híres néprajzkutató, művészeti vezető, néptánc-koreográfus meséiből vett válogatáshoz, felolvasáshoz.

Az esemény Tímár Zoltán polgármester úr meséjével kezdődött, majd a felsős és alsós diákok olvasták fel kiválasztott meséjüket, melyet az érdeklődők élőben követhettek a Facebook-on.

A történetek nagy részét a szerző Bojtátpróba című kötetéből válogatták a megjelentek. A maratoni láncfelolvasásban a tanulságos pásztortörténetek, állatmesék és csattanós események követték egymást. Jól esett hallani az ízes, magyar nyelvű kifejezéseket a szép kiejtéssel felolvasó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A résztvevőket dicséri, hogy népviseletükkel, öltözetükkel és megjelenésükkel még inkább hozzájárultak az esemény színvonalához. Az eseménnyel párhuzamosan Debrecenben, másnap pedig Rozsályon folytatódott a múltidéző felolvasás.

Köszönjük a lehetőséget és a kedves vendéglátást, mindannyian egy kicsit mi is a múltba repülhettünk és repíthettük a hallgatóságot ezen a délutánon.

Kádárné Erdei Judit