Napközi Erzsébet-tábor

Iskolánk az idei tanévben is pályázatot nyert Napközis Erzsébet-tábor szervezésére 2018. június 25-től, egy hét időtartamra. Tanulóink lelkesen várták a tábor kezdetét, hiszen többen már jól ismerték a táborban várható színes programokat, hiszen évről évre visszatérően veszünk részt ezen a nívós, jól szervezett rendezvénysorozaton. Az öt nap mindegyike nagyon eseménydús volt, a gyerekek örömmel vettek részt a heti programokon. A napi négyszeri étkezés nagyon változatos és bőséges volt. A programban részt vevő pedagógusok minden napról írtak néhány mondatot, amellyel próbálták a szülők számára is bemutatni, hogy hogyan telt el ez az egy hét:

 

1.nap:

Nagyon bőséges, gazdag programban volt részünk a hétfői napon. A délelőttöt csapatépítő, ismerkedő játékokkal kezdtük. Izgalommal várták kicsik és nagyok a délutáni rendőrségi kutyás bemutatót.  Megérte a várakozás, hiszen a két kutyus rögtön a gyerekek kedvence lett. Gazdáik vezényszavára hihetetlenül engedelmesen hajtották végre a feladatokat. A gyerekek ámulattal figyelték, hogy ültek egy helyben mozdulatlanul, míg más parancsot nem kaptak vagy éppen hogyan támadtak vezényszóra. Betekintést kaptunk a bűnügyi helyszínelők izgalmas munkájába és kipróbálhatták ügyességüket tanulóink a tornateremben kialakított akadálypályán is. Érdekes és izgalmas nap volt, lehetséges, hogy sokan éppen itt kaptak kedvet ahhoz, hogy rendőrök legyenek.

Pásztorné Pálfi Judit

 

2.nap:

A keddi Erzsébet tábori nap forgószínpadszerűen zajlott. Hat csoportban voltak a táborozó diákok és különböző helyszínen tevékenykedtek:

  • Sportban váltóversenyen mutathatták meg gyorsaságuk mellett az ügyességüket.
  • A hulladékok sokoldalú felhasználásának eklatáns példájaként újrahasznosítva a papírt, díszfát készítettek, melyet díszítettek is.
  • Egy új technikával ismerkedtek meg a diákok: a hengerrel festést, majd alkoholos filccel díszítették azt.
  • A következő helyszínen papírtányérból kishajó készült és képzeletben azon elutaztak a Vakáció tengeren.
  • Tánctanulás is volt: Beke Lilla vezényletével a Lego friends című számra tanultak be koreográfiát az érdeklődő kisdiákok.
  • A gyümölcskóstolgatás felüdítette a munkálkodásban kipirult gyerekeket, élvezettel fogyasztották a sok finomságot.
  • Mindezeken felül még önálló rajzos csodák is születtek.
  • Napközben a doktor néni is ellátogatott hozzánk és az egészséges életmódról beszélgetett a gyerekekkel, ami – csapatokban történő – tesztkitöltéssel zárult.

Gulyás Erzsébet

 

3.nap:

Június 27-én délelőtt a Cinema City-be látogattunk el, ahol Nyúl Péter izgalmas kalandjaival ismerkedhettek meg a gyerekek a mozivásznon keresztül. A kedves és vidám történet mellé minden gyerek pop-cornt és választható üdítőt kapott. A táborozó gyerekekkel a filmet követően még sétáltunk Debrecen főterén, sőt a Csonka templomban megpihenve a város régmúlt történelmével is megismerkedhetünk. Az esős idő ellenére is nagyon jól éreztük magukat, élményekkel gazdagodva tértünk vissza iskolánkba. A délután folyamán kézműves foglalkozásokat tartottunk természetes anyagok felhasználásával, a gyerekeknek.

Fekete Zsuzsa

 

4.nap:

Irány a Hortobágy…

Negyedik napunk volt a táborban, kellemes kiránduló idővel. Reggel 8 órakor felkerekedtünk és elindultunk busszal a Hortobágyra, a legnagyobb magyar pusztára. Először a Madárkórházat látogattuk meg. Megismerkedtünk a síkság és a nádas madaraival, megnéztük a madárműtőket, belestünk a madárrepdébe, ahol a sérült, de már gyógyulófélben lévő gólyák voltak. A legemlékezetesebb azonban Negro, a beszélő holló volt. Többször is hallhattuk, amint köszön nekünk: Szevasz, Negro… Hihetetlen volt, akár egy ember! Belefért egy kis játszótér is programunkba. Aztán a kisvasúttal kimentünk a hortobágyi tavakhoz. Megmásztuk a kilátót, végigsétáltunk a viziösvényen a nádasok között, hatalmas távcsővel megfigyeltük a bütykös hattyúkat. Végül egy finom ebéddel zártuk a napot a pizzériában. Irány haza, hiszen itthon már vártak ránk. Remekül sikerült a kirándulásunk!

Ivánka Tóth Éva

 

5.nap:

Ki mit tud?

A hagyományokhoz híven idén is Ki mit tud? vetélkedővel zártuk egyhetes táborunkat, ami meghatározó élmény volt a fellépőknek és a közönségnek egyaránt. A sok-sok színes program mellett alig volt időnk gyakorolni a zárórendezvényre, mégis fergetegesen jó hangulatot varázsoltunk a Művelődési Házba péntek délután.

A gyerekek csoportokban, párokban vagy akár egyénileg mutathatták be: „mit tudnak”. Volt, aki énekelt, volt, aki bűvésztrükkökkel kápráztatott el bennünket, de olyan is volt, aki focilabdájával zsonglőrködött. A slágerekre táncolt koreográfiák, a mazsorett bemutató, a Michael Jackson imitátorok, a szavalók produkciói közül alig-alig tudnánk eldönteni, ki volt a legjobb. De ennek a napnak nem is a versengés volt a célja, hanem inkább az, hogy a szavak mellett zenével és tánccal, gyönyörűre komponált nyári képekkel, rajzokkal és sok mosollyal búcsúzzunk egymástól a tartalmas hét után.

Sápi Ildikó