Zánka

Ezen a nyáron hatodik alkalommal volt lehetőségünk a Balaton mellett diákjainkkal eltölteni néhány napot. Tímár Zoltán polgármester Úr támogatásának köszönhetően teljesen ingyen táborozhattak diákjaink Zánkán.  A részvételi biztosíték összegét a gyerekek utalvány formájában visszakapták és a táborban levásárolhatták.

Vasárnap hétórás vonatút után érkeztünk  meg a táborba, ahol a hosszadalmas regisztrációt követően foglalhattuk el szállásunkat. A Fricska táncegyüttes tábornyitó műsorával zártuk ezt a napot. Hétfőn délelőtt egy 8 km-es túrán vettünk részt, a Szent Balázs templomromhoz sétáltunk el. Délután a Balaton hűsítő habjaiban pihentük ki a túra és a nagy meleg okozta  fáradalmakat.

Kedden a hűvös idő ellenére lelátogattunk a partra, ahol egy új sportággal, a teqballal ismerkedhettek meg az arra kíváncsi tanulók. Este éjszakai mesetúrán vettünk részt, ahol Shrek varázsitalához gyűjtöttük össze a szükséges összetevőket. Szerdán az időjárás miatt, két programunk, a vízi kalandpark és a trambulin is elmaradt. Másnap – szintén a kedvezőtlen időjárás miatt -, a sárkányhajózásról is lemaradtunk. Az elmaradt programokat, a vízi kalandpark kivételével, igény szerint pótoltuk, így volt lehetőségünk kipróbálni a  sétahajózást, a sárkányhajózást és a trambulinozást is. 

Csütörtöki napon az utazó planetárium bolygókról szóló tudományos kisfilmjét néztük meg, délután lézerharcban mérték össze tudásukat diákjaink. Az utolsó tábori nap a táborzáró bulival ért véget.

Azoknak a diákoknak, akik a tábor ideje alatt ünnepelték születésnapjukat, a szervezők meglepetés sütivel és ajándékkal készültek.

Úgy gondolom diákjaink többsége a kedvezőtlen időjárás ellenére is tartalmasan tölthette el ezt a pár napot a Balatonnál.

Kelemenné Hortobágyi Ilona