Karácsonyi kézműveskedés a napköziben

A gyerekek már nagyon várták a karácsonyt, izgalommal telve számolták a napokat, mikor is érkezik végre a várva várt ünnep. Ezt az izgalmat fokozta az a délután, amikor meghitt hangulatot varázsoltunk a termekbe és a gyerekek a fantáziájukat szabadjára engedve alkothattak.

negyedikesek különböző technikákat alkalmazva merültek el munkáikban, aminek végeredménye sok-sok szép, színes alkotás lett: készült 3D-s képeslap, hóember és ajándékfestmény is.

harmadik évfolyamosok kisüvegből dekupázs technikával szalvétamintás karácsonyi mécsest készítettek, amit csillámokkal és szalaggal tettek még ünnepibbé. A másik kompozíciójuk az asztali dísz volt, ami kicsi tálcára helyezett oázis téglába szúrt fenyőágacskákból jött létre, és azt gyertya vagy mécses, szalag, toboz, csillám és egyéb apró elemek felhasználásával, egyéni tervezésben egészítettek ki.

második évfolyamon kinyitható, gazdagon díszített karácsonyi üdvözlőt kreáltak a gyerekek, aminek a fedőlapja vattakorongból, pálcikából valósult meg, belülre pedig a jókívánságaikat írták le, sokféle méretű, színű szívecskével kiegészítve.

Az elsősök kezei nyomán harangok születtek az otthoni karácsonyfára: az 1. számú csoportban színes papírból, arany és ezüst színű csillagokkal, télapóval ékesítve, a 2. csoportban pedig sárga lemezkéből kivágott, mintázás után papírra ragasztott harangok.

Ezeket a kötetlen, ünnepekhez kapcsolódó délutánokat nagyon nagy szeretettel várják a diákok!

Most is minden gyerek örömmel vitte haza ajándéknak szánt keze munkáját. 

Gulyás Erzsébet