Rendhagyó karácsony

A karácsony a hagyományokról, az elcsendesedésről, a meghitt pillanatokról, a hangulatos beszélgetésekről, a finom ünnepi ételekről szól.  Az összetartozás, a szeretet, a hit és a remény ünnepe…

Az adventi várakozás közben fokozatosan hangolódunk az év legmagasztosabb eseményére, miközben csordultig telik szívünk szeretettel és békével. Ehhez az időszakhoz, a készülődés csodálatos öröméhez minden évben ünnepi műsorral járulnak hozzá intézményünk diákjai. Idén azonban sajnos el kellett térnünk a hagyományoktól… A járvány miatt a negyedikesek rendhagyó módon, „online” műsorral készültek az iskola diákjainak és pedagógusainak, akik az interaktív táblákon tekinthették meg az előadásukat. A negyedik osztály karácsonyi versekkel, jelenetekkel, dalokkal és közös énekléssel varázsolt meghitt pillanatokat az iskolába.

Ebben a nehéz időszakban még inkább felértékelődik az ünnep fontossága. Az ünnepé, ahol az adventi koszorún gyertyák égnek, a feldíszített fenyőfán csillagszórók szikráznak. Az ünnepé, ami örömöt, harmóniát, szeretetet, boldogságot és reményt hoz. Az ünnepé, ahol együtt a család.

„Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.”

Noreen Barman

Sápi Ildikó