Virtuális Hunyadi/DÖK-nap

Virtuális Hunyadi/DÖK-nap a felső tagozaton

A tavalyi évhez hasonlóan, ismét a virtuális térben rendeztük hagyományos DÖK-napunkat 2021. március 31-én. Ezen a napon igyekeztünk egy kicsit másképp fejleszteni diákjaink kompetenciáit, játékos feladatokat adtunk nekik.

A napot egy kérdőív kitöltésével kezdték diákjaink, melyet az osztályfőnökök állítottak össze számukra. Tulajdonképpen virtuális szabadulószobának is nevezhetnénk, hiszen addig nem léphetett tovább a tanuló, míg a helyes választ be nem írta. Tavaly nagy sikert aratott a tanárfelismerő verseny, ezért a tesztet ismét ezzel kezdtük. Diákjaink számára ez volt a legtöbb időt igénylő feladatrész. A képrejtvények, a húsvéthoz, a víz világnapjához, a történelmi személyiségekhez és a kutya fajtákhoz kapcsolódó kérdések nem okoztak nehézséget számukra. A megadott határidőn belül 79 tanulóknak sikerült kitöltenie a tesztet. A leggyorsabb Rácz Zita 6.a osztályos diákunk lett. 35 perc alatt sikerült a feladatot megoldania. Ezúton is gratulálunk neki. Jutalmát az első nem digitális tanítási napon kapja meg, reményeink szerint áprilisban. Négy diákunk pedig egy perccel maradt le a leggyorsabbtól.

DÖK-nap alkalmából versenyre hívtuk őket. Előzetes feladatként minden osztálynak egy ”Pass The Object” videót kellett készíteni. Azaz egy kiválasztott tárgyat digitálisan kellett átadni egymásnak. A gyerekek és a -videókból kiderült- a szülők is nagyon lelkesen vettek részt ebben a feladatban. Az elkészült videókra szavazhattak a tantestület tagjai és külön a diákok is. Így két kategóriában hirdettünk eredményt. A tantestületnek az 5. a osztály videója tetszett a legjobban, míg a diákok a 8.a osztály szívhez szóló videóját találták méltónak az első helyre. Nyereményük egy-egy torta. Azok, akik szavaztak, a szavazás végén megnézhették a tanárok „Pass The Object” videóját is.

A napot a virtuális térben zártuk egy közös videóhívásban. Az eredményhirdetésből kiderült, hogy a videókon szereplő diákok, szülők és pedagógusok is kapnak egy-egy csokoládét. Izgalmas, tartalmas versenyzés volt. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Kelemenné Hortobágyi Ilona


Virtuális Hunyadi/DÖK-nap az alsó tagozaton

Március 31- én került megrendezésre a gyerekek nagy örömére a DÖK- nap. Lázas készülődés folyt már napokkal előtte, hiszen ezen a napon mindenki bemutathatta háziállatát, kedvenc játékát de volt aki a kistestvérét szerette volna megmutatni a többieknek. Aranyos cicák, kutyusok, nyugszik, pici gyöngycsibék, hörcsög és halacskák várták, hogy láthassa őket a gyereksereg. A cukiságok óriási sikert arattak minden osztályban. Nagy  élményt jelentett, hogy a szobájukban, vagy az udvaron tartott háziállatok  így váltak mindenki kedvencévé. Sokan kedves társasjátékukat, plüssüket tették láthatóvá, mások könyvajánlót rögtönöztek és élvezték az együttlét pillanatait. Voltak tanulók, akik hangszeres bemutatót tartottak, mások gyerekkori fotóikat osztották meg a többiekkel. Lehetett készülni találós kérdésekkel, és jókívánság rajzokkal az osztály számára. A húsvéti készülődés jegyében videót néztünk, kvízjátékot játszottunk és kézműveskedtünk is. Ha már húsvét természetesen elkészítettük a húsvéti nyuszit papírból és húsvéti tojásokat is díszítettünk. Nagyon jó hangulatú, vidám délelőttött töltöttünk együtt.

Pásztorné Pálfi Judit